Kwaliteit, voedselveiligheid, traceerbaarheid en duurzaamheid. Daar zorgen we voor!

Certificaten teller

Plantaardige productie
17124
Dierlijke productie
14226
Loonwerkers
1148
Gedetailleerde teller

Laatste nieuws

Vacature - Adviseur Vegaplan vzw

01.12.2018

VEGAPLAN vzw, gesitueerd te Brussel, is verantwoordelijk voor het beheer van de Sectorgidsen voor de plantaardige productie, voor de aannemers van land- en tuinbouwwerken en voor de sierteelt, en van de overeenstemmende Vegaplan Standaarden. De leden van Vegaplan zijn de federaties van afnemers van de primaire plantaardige sector (dit zijn de bedrijven uit de schakel verwerking van en handel in plantaardige grondstoffen & producten, die verzameld zijn onder de koepel van het overlegplatform OVPG vzw), de vertegenwoordigers van de primaire plantaardige productie vertegenwoordigd door Agrofront en de vertegenwoordigers van de sierteeltproducenten.

Momenteel zijn wij op zoek naar een (m/v)

 

ADVISEUR

 

Je functie

Je wordt de vertrouwensfiguur en de motor voor alle partners van VEGAPLAN met als voornaamste doelstelling het beheer van de Sectorgidsen voor Autocontrole (voor de plantaardige productie, de aannemers van land- en tuinbouwwerken en de sierteelt) en van de overeenstemmende Vegaplan Standaarden. Je bent betrokken bij de inhoudelijke verdere ontwikkeling van de sectorgidsen en de Vegaplan Standaarden. Daarenboven sta je mee in voor de communicatie (o.a. website, infovergaderingen), en het integriteitsprogramma van de certificeringsregeling. Je onderhoudt contacten met overheidsinstanties, beroepsfederaties, bedrijven uit de schakel handel en verwerking, certificeringsinstellingen, andere beheerders van lastenboeken, en landbouwers en loonwerkers. Tevens organiseer en neem je deel aan diverse werkgroepen, seminaries, opleidingen en informatievergaderingen.

 

Jouw profiel

Je genoot een opleiding als bio-ingenieur of industrieel ingenieur uit de richtingen: landbouwkunde, landbouweconomie, gewasproductie of kwaliteitsbeheer. Belangrijk is dat je een goed zicht hebt op de diverse aspecten die een rol spelen op het niveau van de landbouwexploitatie zelf en op de plantaardige productie in het bijzonder. Enkele jaren relevante ervaring is een pertinent pluspunt om de vertaalslag te kunnen maken van het beleid naar de praktijk. Je werkt op een autonome manier maar toont eveneens een goede teamgeest en ondernemingszin. Een positieve contactvaardigheid, maturiteit en een analytische geest kenmerken je profiel.

Je beheerst perfect de Nederlandse taal en bezit een goede kennis van het Frans en Engels.

 

Ons aanbod

In deze gevarieerde functie krijg je de kans om jezelf te ontplooien in een klein team waar jouw bijdrage nog het verschil kan maken. Een no-nonsense cultuur met aandacht voor collegialiteit en een aangename werksfeer. Een opportuniteit om een waardevolle bijdrage te leveren aan de landbouwsector en meer specifiek de plantaardige productie. Tevens wordt er een aantrekkelijk salarispakket met diverse extralegale voordelen aangeboden.

 

Interesse? Ben jij de Adviseur waar wij op zoek naar zijn? Overtuig ons en stuur ons je motivatiebrief en volledige Curriculum Vitae. Of hebt u nog vragen? Bel dan naar Brigitta Wolf op +32 471 857 283. Solliciteer via het email-adres  vacature@vegaplan.be. Wij behandelen elke kandidatuur met discretie.

lees verder

Nieuwe versie van de Belbeef Standaard in voege vanaf 1 oktober 2018

02.10.2018

Belbeef lanceert een nieuwe versie  van de Belbeef Standaard voor het Belgische rundvlees. In de dierlijke productie lag de focus op het aspect "dierenwelzijn" en op de ontwikkeling van een Duurzaamheidmonitor om de duurzame initiatieven van onze veehouders aan te tonen.
Voor meer informatie, zie de Belbeef website op  www.belbeef.be .

lees verder